AI experimenten voor MKB
Maandag 31 januari 2022

Subsidie beschikbaar voor innovatieve AI en datadeel projecten

TNO helpt organisaties om met data en AI nieuwe toepassingen te realiseren. Van het slimmer maken van machines en productieprocessen tot het gepersonaliseerde gezondheidszorg en data-gedreven besluitvorming binnen bedrijven en overheden. Om dit mogelijk te maken ontwikkelt TNO technologieën om data op een gecontroleerde manier te delen en daarmee geschikt te maken voor AI toepassingen. Bijvoorbeeld Gaia-X, International Data Spaces en het Smart Connected Supplier Network.

Via een tweetal Europese netwerken komen nu kennis en subsidies beschikbaar voor (MKB-) ondernemers en kennisnetwerken die ook zelf willen experimenten met data en AI willen doen.

Geïnteresseerd? Neem via onderstaande button contact met ons op – we kijken dan samen wat het beste past.

Wat we gaan doen

DIH4AI: experimenteren met AI-technologie

Binnen het DIH4AI programma is 1 miljoen euro aan ondersteuning beschikbaar voor het uitvoeren van 10 Europese experimenten. Per experiment is tot 100.000 euro beschikbaar en er zijn twee soorten experimenten:

  • Type A is een samenwerking tussen een AI-technologie leverancier (MKB), een Digital Innovation Hub en een MKB-eindgebruiker. In deze samenwerking kan de AI-technologie worden doorontwikkeld, gevalideerd en gedeeld. Het doel van dit experiment is om gezamenlijk een AI-gebaseerde service te ontwikkelen.
  • Type B is een samenwerking tussen een AI-technologie leverancier (MKB) en één of twee internationale Digital Innovation Hubs. Hiermee ontstaat voor in Nederland ontwikkelde AI-technologie een interessant Europees netwerk.

Voorstellen voor dit programma kunnen ingediend worden t/m 31 januari 2022.

Op 12 januari 2022 is er een online informatiesessie over deze call. Aanmelden kan op de website van het DIH4AI programma.

EU Hubs4data: slim data delen met Gaia-X en International Data Spaces
In het EU Hubs4data programma zijn allerlei aanbieders van datadeel-technologieën vertegenwoordigd. Vanuit Nederland gaat het dan o.a. om technologieën om slim data te kunnen delen in de supply chain en het vertrouwelijk delen van data via de cloud. Denk hierbij aan technologieën als Gaia-X, International Data Spaces en het Smart Connected Supplier Network. Bedrijven en organisaties die een toepassing willen ontwikkelen (of opschalen) op het gebied van datadeling kunnen voorstellen indienen. Dat geldt ook voor bedrijven die willen experimenteren met eerder genoemde technologieën. Er is een budget beschikbaar van 70.000 euro per voorstel; daarnaast is er kennisondersteuning beschikbaar vanuit TNO en de andere partners.

Voorstellen voor dit programma kunnen ingediend worden t/m 1 februari 2022.

Op 18 januari 2022 is er een online informatiesessie over deze call. Aanmelden hiervoor kan via de EU Hubs4data website.

Dit heb je

  • Een idee voor een toepassing waarvoor het nodig is data te verzamelen en te delen.
  • Nieuwe AI-technologieën of toepassingen, zoals machine learning, vision of advanced planning.
  • Ideeën om data op te slaan en te delen via de cloud.

Kosten

Voorwaarden voor deelname zie https://www.dih4ai.eu en https://euhubs4data.eu/2nd-open-call/

Dit krijg je

  • Toegang tot het Europese netwerk van TNO.
  • Expert-ondersteuning en toegang tot testbeds van nieuwe technieken waarmee je je toepassing sneller kunt realiseren.
  • Financiële support voor de realisatie van je toepassing.

Doorlooptijd

Start
1 februari
Sluiting van open call
februari 2022
Toewijzing externe beoordelaars
Februari 2022
Beoordeling van de voorstellen
Februari 2022
Communicatie van resultaten
Afronding

Meedoen

Interesse, we horen het graag!. Neem contact met ons op via onderstaande buttons en dan nemen wij graag persoonlijk de mogelijkheden met je door.