Draag- en betaalbare benzeensensor

Detecteer lage concentraties benzeen

Benzeen is een van de gevaarlijkste stoffen die de gezondheid van werknemers in vooral de petrochemische industrie bedreigt. Blootstelling aan deze uiterst giftige, vluchtige verbinding kan ernstige klachten veroorzaken. TNO is ver gevorderd met de ontwikkeling van een kleine, draagbare en betaalbare sensor die benzeen direct detecteert.

Wat het is

Inmiddels hebben TNO-experts een sensor gebouwd die in staat is zeer lage concentraties van een groep stoffen (aromaten) snel te detecteren. In de volgende fase leveren we een sensor op die heel specifiek de aanwezigheid van het kankerverwekkende benzeen kan vaststellen. Een wereldprimeur. Met een investering in deze kennislicentie kun je deze innovatie gebruiken om jouw werkomgeving een van de veiligste ter wereld te maken.

Dit heb je

  • Een productieproces waarin benzeen vrij kan komen.
  • De wil om wereldwijd voorop te lopen met benzeendetectie en veiligheid.

Dit krijg je

  • Licentie voor productie/gebruik van de hypermoderne benzeensensor.
  • Een veiligere werkomgeving die voldoet aan de laatste regelgeving.

Technologie

Met de sensoren van nu, is het per stof niet vast te stellen of de concentraties te hoog zijn. Ook meten de huidige systemen te grof, waardoor operaties soms onnodig worden stilgelegd. Aan de andere kant merken ze benzeen niet altijd goed op, waardoor blootgestelde werknemers op termijn ziekten als kanker kunnen ontwikkelen. Een nauwkeurige benzeensensor is daarom een wereldprimeur. Bij een te hoge concentratie slaat het systeem gelijk alarm, met als gevolg een gezonder productieproces.

Meedoen

Ook deze benzeensensor gebruiken? Dat kan.

Meld je aan of neem contact op met de onderstaande buttons.

Dit project valt onder ons aandachtsgebied Circulaire Economie & Milieu.

Partners