Donderdag 3 februari: Lifestyle4Health netwerkbijeenkomst
Aanmelden vóór vrijdag 28 januari 2022
Donderdag 3 februari 2022 14:00-17:30

4e Lifestyle4Health netwerkbijeenkomst webinar

Lifestyle4Health heeft als missie om de ziektelast bij leefstijl gerelateerde ziekten te halveren in de komende tien jaar. Om het potentieel van leefstijlgeneeskunde te benutten is een transformatie nodig van zorg voor ziekte naar zelfzorg en regie op eigen gezondheid. Daarnaast is innovatie in het bedrijfsleven, bij patiënten/burgers en in beleid voor gezondheid en welzijn nodig.

Om onze missie te realiseren werken we aan:
 1. Wetenschappelijk bewezen leefstijlinterventies als onderdeel van remissie en behandeling van ziekten,
 2. Innovaties die mensen in staat stellen om naar wens en vermogen regie te voeren op het omkeren van hun ziekte en op hun gezondheid in hun eigen context,
 3. Nieuwe verdienmodellen in een nieuwe gezondheidseconomie en het bundelen van alle krachten en initiatieven in Nederland

Op donderdag 3 februari 2022 organiseert Lifestyle4Health de 4e netwerkbijeenkomst. De Lifestyle4Health netwerkbijeenkomsten hebben als doel kennis delen over ontwikkelingen in het veld van leefstijlgeneeskunde en verbinden van partijen. Ieder jaar worden twee netwerkbijeenkomsten georganiseerd.

Lees hier meer over het Lifestyle4Health netwerk. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om partner te worden van Lifestyle4Health, neem een kijkje op de website of dan contact op met ons op.

Wat je gaat doen

De online netwerkbijeenkomst is gedeeltelijk exclusief voor partners van het Lifestyle4Health netwerk, maar het plenaire deel en minimaal een van de deelsessies is open voor algemeen publiek.

Datum en locatie:
Datum: Donderdag 3 februari 2022
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Online

Het voorlopige programma is als volgt:
14:30 – 14:45 Inloop
14:45 – 15:05 Plenaire welkom en update van Hanneke Molema en Marjan van Erk
15:05 – 15:35 Plenaire presentatie: Hoe kunt u gebruik maken van Health~Holland subsidie instrumenten? – door Jolande Zijlstra (Health~Holland)
15:35 – 16:05 Plenaire presentatie: Gezamenlijk actieplan leefstijlgeneeskunde ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland & de Nederlandse Zorgautoriteit– door Roselien Elema (VWS), Freerkje van der Meer (ZIN) en Yvon Heijmans (NZa)
16:10 – 17:00 Deelsessies:
 • Voorbeelden van dataoplossingen voor leefstijlgeneeskunde – verschillende sprekers vanuit de programmalijn Data (openbaar toegankelijk)
 • Hoe implementeren we een breed gezondheidsperspectief door middel van GezondMeten – door Suzan Wopereis en Jessica Kiefte vanuit de programmalijn Biologie (exclusief voor partners)
 • Leefstijlgeneeskunde op het werk: wie betaalt? - door Noortje Wiezer en Martine van Egmond vanuit de programmalijn Werk (exclusief voor partners)

Het meest up-to-date programma is op de website te vinden.

Dit 4e Lifestyle4Health netwerkbijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health.

Dit heb je

 • Interesse in leefstijlgeneeskunde

Kosten

Kostenloos

Dit krijg je

 • Mogelijkheid tot het (digitaal) uitbreiden van je netwerk
 • Een update over nieuwe ontwikkelingen binnen het Lifestyle4Health netwerk
 • Inzichten in hoe je gebruik kunt maken van Health~Holland subsidie instrumenten
 • Inzicht in de plannen op gebied van leefstijlgeneeskunde van ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland & de Nederlandse Zorgautoriteit gezamenlijk

Meedoen

Meld je voor dit event aan via de website van Lifestyle4Health of via onderstaande button.

.

Dit project valt onder ons aandachtsgebied Gezond leven.

Partners