TNO lanceert het Innovatieplein voor ondernemers
22 - 07 - 2021
Met de onderzoeken van TNO worden volop innovaties ontwikkeld. Innovaties die de Nederlandse industrie versterken, waarmee we maatschappelijke uitdagingen aan kunnen gaan én groei en productiviteit stimuleren. Daarom lanceren we het Innovatieplein, een platform waarop innovatieve mkb-ondernemers kunnen zien aan welke projecten ze kunnen deelnemen en tegelijk is het de manier om contact op te nemen met TNO voor hun R&D vragen.

Uit onderzoek blijkt dat Research en Innovation (R&I) zorgen voor een groei in banen en productiviteit in het mkb. Met samenwerkingen tussen TNO en het mkb, versnellen we die groei. Wij leveren kennis en expertise, het mkb zorgt voor business-inzicht en ondernemerschap. Zo zorgen we samen voor impact op te keten. Toegankelijk, laagdrempelig en winstgevend.

Samenwerken aan de business van morgen

Het midden- en kleinbedrijf is de brug van innovatie naar de maatschappij. Door wetenschappelijke oplossingen praktisch en rendabel te maken, versnellen we de ontwikkeling van de industrie. Dat doen we door het mkb een actueel en relevant aanbod van innovatieve oplossingen aan te bieden via het TNO Innovatieplein.

Wat we aanbieden

Ons aanbod delen we onder in zes verschillende categorieën. Sommige zijn samenwerkingen voor de lange termijn, andere oplossingen kunnen snel ingezet worden.

Events & webinars
Met kosteloze, digitale webinars kom je laagdrempelig in aanraking met ontwikkelingen in jouw werkveld en bouw je een netwerk op.

Expertsessie
Om kleine uitdagingen in je bedrijf op te lossen, kun je een expert van TNO inschakelen. Die helpt je met het ontwikkelen van een praktische oplossing.

Gezamenlijk innovatiecluster
Hierin ga je samen met andere ondernemers en experts met een bepaalde innovatie of ontwikkeling aan de slag.

Vroege Fase Kennisontwikkeling
TNO doet vaak onderzoek naar innovaties die veel potentie hebben. Door je vroeg aan te sluiten in het proces, word je één van de eerste die hiervan kan profiteren.

Open labs & faciliteiten
De laboratoria van TNO staan vol met kostbare apparatuur. Met open labs stellen we die open, zodat je voordelig toegepast wetenschappelijk onderzoek kunt doen.

Licentie
Door een licentie af te nemen bij TNO kun je onze technologische oplossingen toepassen en op de markt brengen.

Meer weten over de aanpak van het TNO Innovatieplein?
Lees meer

Alles wat TNO te bieden heeft

Het Innovatieplein is nog in een pilotfase. Daarin testen we hoe we innovaties het beste aan kunnen bieden aan het mkb. Daarom wordt het aanbod continu aangepast en aangevuld. Heb je een suggestie? Neem dan contact met ons op. Ben je een mkb-ondernemer en is je interesse gewekt? Laten we samenwerken.
Bekijk het hele aanbod