Onze praktische aanpak

Ben je als ambitieuze mkb-ondernemer op zoek naar kennisontwikkeling, onderzoek en toepasbare innovatie of ben je toe aan een scale-up van jouw bedrijf of productieproces? Of het nu gaat om R&D, innovatie, validatie, ontwikkeling of het opschalen van vernieuwing, we helpen je graag verder met een expertsessie of een doorverwijzing in ons netwerk.

We hebben kortweg 2 routes. Eén waarin jouw specifieke innovatievraag centraal staat en één waarin TNO je mee wil nemen in actueel aanbod en projecten waar je aan mee kunt doen.

Jouw innovatievraag centaal

Stap 1: Boek een vrijblijvend intake gesprek.
Is jouw vraag te beantwoorden door TNO of wellicht ben je beter geholpen door een
organisatie in ons netwerk? Wij geven vrijblijvend een eerste advies.
Stap 2: Plan een expertsessie, een expertsessie XL of een sessie in het lab.
Een eerste stap en introductie met TNO.
Stap 3: Tijd om door te pakken!
Dit kan betekenen dat jouw bedrijf zelf aan de slag gaat met de opgedane kennis of dat dit de start betekent van een groter innovatietraject. Andere opties zijn deelname is een reeds bestaand programma van TNO of een doorverwijzing naar een passende marktpartij die je verder kan helpen.
DIRECT EEN INTAKE BOEKEN

Actueel TNO aanbod

Om je te inspireren en mee te nemen in de wereld van TNO laten we zien welk actueel aanbod beschikbaar is voor ambiteuze ondernemers. Dit zijn concrete diensten en projecten waarvan TNO het thema al heeft ingevuld.

Je kunt het aanbod filteren op thema en/of type aanbod. Meer informatie over het type diensten die we aanbieden, vind je hieronder. Op de homepage vind je het meest actuele aanbod en voorbeelden per categorie.

Dit zijn kortlopende eerste kennismakingen op een thema. Bijvoorbeeld met een canvassessie over hoe je beter kunt samenwerken met robots.

In een project ga je samen met andere ondernemers met een bepaalde innovatie of ontwikkeling aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan productieprocessen verbeteren met machine learning. Dit zijn projecten waar we veel kennis over hebben en die al bijna klaar zijn voor de markt. Wil je de één van de eersten zijn om deze ontwikkelingen te implementeren, meld je dan aan.

TNO is continu bezig met nieuwe technologie en ontwikkelingen. Dit zijn soms trajecten van jaren. Door middel van een toepassingsscan gaan we verkennen of je die kennis met jouw bedrijf kunt gebruiken, bijvoorbeeld om in de toekomst nieuwe producten te ontwikkelen. De projecten onder dit kopje zijn echt voor de lange termijn en bevinden zich nog in de vroege fase van ontwikkeling.

TNO beschikt (al dan niet samen met partners) over een veelheid aan laboratoria en faciliteiten. Deze bieden we altijd aan met de benodigde experts en operators. Zo beschikken we onder andere over een materialenlab, een ondergrondse energie oplossingen lab, een bouwinnovatielab, een quantum lab, een batterijen lab.

Tijdens events of webinars maak je laagdrempelig kennis met TNO en andere bedrijven die interesse hebben in dezelfde onderwerpen. Vaak zijn ze kosteloos en digitaal, waardoor je in aanraking komt met wereldwijde kennis.
Direct naar aanpak

De TRL (Technology Readiness Level) is een door NASA ontwikkelde methode om de volwassenheid van een technologie te bepalen op een schaal van 1 tot 9. Hoe hoger de TRL, hoe dichter je bij het naar de markt brengen van een innovatie bent.