Aanpak

Ben je een innovatieve mkb-onderneming die zich graag verder wil ontwikkelen met R&D en innovatie? TNO leert jouw bedrijf graag kennen. We willen je met deze pilot* uitnodigen om vragen te stellen wanneer je op zoek bent naar specifieke kennis op het gebied van R&D en innovatie. We helpen je graag verder met een bijvoorbeeld een expertsessie of een doorverwijzing in ons netwerk.

Daarnaast wil TNO je in deze pilot* kennis laten maken met het actuele aanbod van innovaties en laten zien aan welke projecten en progamma's van TNO je direct deel kunt nemen. Daarvoor hebben we een overzicht van diensten ontwikkeld die we hebben verzameld in een marktplaats. Je kunt bij ons terecht voor het meedoen aan (internationale) projecten, het afnemen van kennislicenties, het gebruiken van state of the art faciliteiten en interessante kennissessies. Hieronder vind je meer informatie.

Welke diensten & services zijn er?

Events & Webinars
Tijdens events of webinars maak je laagdrempelig kennis met TNO en andere bedrijven die interesse hebben in dezelfde onderwerpen. Vaak zijn ze kosteloos en digitaal, waardoor je in aanraking komt met wereldwijde kennis.

Expertsessie
Heb je een kleine uitdaging of probleem binnen het bedrijf, maar niet de expertise om het op te lossen? Tijdens een expertsessie komt een expert van TNO bij je langs. Samen werken jullie aan een praktische oplossing van je probleem.

Gezamenlijk innovatie project
In een project ga je samen met andere ondernemers met een bepaalde innovatie of ontwikkeling aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan productieprocessen verbeteren met machine learning. Of inzicht in de efficiency van je core business krijgen met data-analyse.

Vroege Fase Kennisontwikkeling
TNO is continu bezig met nieuwe technologie en ontwikkelingen. In een vroege fase kennisproject gaan we verkennen of je die kennis met jouw bedrijf kunt gebruiken, bijvoorbeeld om in de toekomst nieuwe producten te ontwikkelen.

Open lab
Je krijgt toegang tot onderzoeksfaciliteiten, bijvoorbeeld laboratoria voor onderzoek naar duurzame energie-oplossingen. Daar kan je verschillende testen en proeven uitvoeren onder begeleiding van experts.

Licentie
TNO ontwikkelt regelmatig technologie die toegepast kan worden in bijvoorbeeld productontwikkeling. Met een licentie kan je onze technologie verder ontwikkelen in een toepassing en op de markt brengen.
bekijk het aanbod

Hoe werkt de marktplaats?

Je kan het aanbod filteren op thema en/of type aanbod. Meer informatie over het type diensten die we aanbieden, vind je hieronder. Op de homepage vind je het meest actuele aanbod en voorbeelden per categorie.

Wanneer je op zoek bent naar het totaal aan projecten, ga je naar projecten.
TNO MKB proposities

De TRL (Technology Readiness Level) is een door NASA ontwikkelde methode om de volwassenheid van een technologie te bepalen op een schaal van 1 tot 9. Hoe hoger de TRL, hoe dichter je bij het naar de markt brengen van een innovatie bent.

Vraag stellen

Heb je een vraag die je niet terug kunt vinden in het actuele aanbod? Neem dan contact met ons op. Dan proberen we je op een andere manier verder te helpen.
stel je vraag

*Het TNO Innovatieplein is nieuw en in bèta gebouwd. TNO wil kijken wat werkt en het aanbod zal waar nodig aangepast en aangevuld worden.