Kom naar ZIE 2023: de technologische industrie - vakbeurs Zuid Holland
21 maart 2023

Kom netwerken om samen aan de slag te gaan met transitiethema's

Zuid-Holland heeft alle ingrediënten in huis om sterke economische groei te realiseren: een stevige industriële geschiedenis, ruim 30.000 maakbedrijven en toeleveranciers, focus op lucht- en ruimtevaart, agri & tuinbouw, scheepsbouw en machinebouw én een flinke dosis ambitie. Deze ingrediënten bieden bovendien de kans om een sleutelrol te spelen op het gebied van digitalisering, de energietransitie en de circulaire economie. Die transities vragen om technologische innovaties, maar daarvoor is cross-sectorale samenwerking en kennisdeling essentieel. Samen weten we namelijk meer dan één. Deze filosofie is de basis van het ZIE 2023: de technologische industrie event dat Hi Delta en Mikrocentrum samen organiseren op 21 maart in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Wat je gaat doen

Op 21 maart 2023 presenteren de bedrijven uit Zuid-Holland werkzaam in de lucht- en ruimtevaart, agri & tuinbouw, scheepsbouw en machinebouw zich op de vakbeurs. Het kennis- en netwerkevent ZIE heeft als doel om maakbedrijven en toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden in de technologische sector in Zuid-Holland meer met elkaar te verbinden. Gedurende de beursdag zullen keynotes en kennissessies worden georganiseerd zodat je met nieuwe kennis je bedrijf (verder) kunt optimaliseren of tot betere investeringsbeslissingen komen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan subsidiemogelijkheden en de huidige personeelstekorten.

Mathijs Bouman (econoom en journalist) opent op 21 maart ZIE 2023
Zijn keynote gaat over de grote transities in de Zuid-Hollandse maakindustrie. Want deze regio kan met haar industrie en ambitie een sleutelrol spelen op het gebied van digitalisering, de energietransitie en de circulaire economie.

Speciale aandacht voor TNO collega Jeroen Broekhuijzen die een lezing geeft om 11.00 in zaal 2 over het volgende onderwerp:
Praktijkvoobeelden van MKBers hoe Smart Industrie waarde oplevert voor het bedrijfsleven. Hoe pak je dat aan? Waar begin je? Wat werkt er en wat niet? Onderwerpen als lean, digitalisering, AI, circulair en hun waarde komen aan bod. Wil jij ook aan de slag? Durf het Jeroen te vragen. Hij maakt tijd om in deze sessie interactief met jullie aan de slag te gaan.

Jacco Wesselius van TNO-ESI is om 12.30 uur te vinden in zaal 2 over:
Apparaten worden steeds complexer. TNO-ESI doet al 20 jaar onderzoek naar methodes en tools waarmee de industrie de groeiende complexiteit het hoofd kan bieden. TNO-ESI werkt succesvol samen met de grote apparatenbouwers in Nederland en met de Nederlandse universiteiten. Het resultaat van de samenwerking is een verzameling methodes, technieken en tools die in de industrie zijn beproefd en die in de industriële R&D zijn ingevoerd.TNO-ESI zal presenteren hoe de resultaten van 20 jaar onderzoek met de grote industrie naar de kleinere en middelgrote industrie gebracht kunnen worden.

Uiteraard is TNO aanwezig op dit event met een eigen paviljoen, wees welkom!

Dit heb je

  • Affiniteit met maakindustrie in Zuid-Holland
  • Je bent een ondernemer in dit veld, beleidsmaker of student.

Kosten

Gratis

Dit krijg je

  • Inspirerende expo met 80 deelnemers
  • Interessante innovaties en demo’s
  • Inspirerend congresprogramma
  • Ruim 800 bezoekers – gratis toegang

Meedoen

Ga voor gratis deelname en inschrijving naar: ZIE 2023: de technologische industrie | Mikrocentrum

Dit aanbod valt onder onze aandachtsgebieden Mobiliteit & Logistiek & Industrie.