Materialen lab: Test de eigenschappen van jouw materiaal

Laat jouw materialen analyseren op verschillende eigenschappen

Het materialen lab van TNO is goed uitgerust om de eigenschappen van verschillende soorten materialen te laten testen en te karakteriseren. Wil je bijvoorbeeld de eigenschappen van een coating, vloeistof, deeltje of ander product experimenteel laten onderzoeken? Neem dan contact met ons op.

Wat je kunt doen

Het lab beschikt over een divers en groot aanbod van meetapparatuur. Hiermee kunnen verschillende metingen uitgevoerd worden om een analyse te maken van jouw materialen.

Sommige hiervan zijn perfect geschikt om coating- en andere films experimenteel te onderzoeken en te karakteriseren. Denk hierbij aan spectroscopie, profilometrie en ellipsometrie metingen.

Daarnaast is er uitgebreide apparatuur om micro- en nanodeeltjes, polymeeroplossingen,(complexe) vloeistoffenen andere materialen te onderzoeken. Denk hierbij aan contacthoekmetingen, dichtheidsmetingen, dynamic light scattering en nanoparticle tracking analyse.

Ook heeft het lab heeft diverse faciliteiten voor mechanische materiaalanalyse, zoals rheometers, viscositeitsmeters (voor laag viskeuze vloeistoffen), microindentatiemetingen, trekbanken, oppervlaktespanningmetingen en scanning akoestische microscopen.

Verder zijn er diverse beeldvormingstechnieken beschikbaar, zoals 3D microscopie, optische microscopie en scanning electronenmicroscopie.

Dit heb je

  • Je hebt een materiaal, coating, vloeistof of film waarvan je de eigenschappen wilt testen, meten of valideren
  • Je ontwikkelt of koopt producten waarvan het materiaal aan bepaalde eigenschappen moet voldoen

Kosten

Vanaf 800 euro per test (inclusief operator), uitgebreide analyses op aanvraag

Dit krijg je

  • Verschillende metingen en analyses van jouw materialen, doorgevoerd door onze experts op het lab
  • Begeleiding bij de interpretatie van de metingen, en een toelichting wat de resultaten voor jouw specifieke toepassing betekenen

Bewezen technologie

TNO heeft al jarenlang ervaring in het onderzoek, ontwikkeling, processing en analyse van functionele materialen voor verschillende toepassingen. Met de bovengenoemde technieken en de juiste expertise in huis is TNO de perfecte partner voor het karakteriseren van jouw materiaal.

Meedoen

Heb je producten of andere materialen die je wilt laten onderzoeken op verschillende (mechanische) materiaaleigenschappen? Dat kan!

Meld je aan via onderstaande button. Staat jouw technologie er niet tussen of is er nog meer afstemming nodig? Neem contact met ons op. Heb je nog vragen? Dan kun je deze ook stellen via het contactformulier. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Dit aanbod valt onder onze aandachtsgebieden Circulaire Economie & Milieu & Industrie.